Pivotul mobil este un sistem de irigare ce poate fi mutat la apă în 2, 3 sau mai multe poziții, crescând astfel suprafața irigată de un singur utilaj.

pivot mobil

pivot mobil sistem irigare

Un utilaj pivot mobil vă permite să lucrați la aproape orice configurație de câmp, dar este folosit cel mai adesea pentru câmpuri de dimensiuni foarte mari.

sistem de irigare pivoti mobil

pivot mobil pentru irigatii

Funcționarea pivotului mobil este similară cu pivotul fix, cu particularitatea că poate fi mutat la apă în 2, 3 sau mai multe poziții, crescând astfel considerabil suprafața irigată de un singur utilaj.

După o operațiune rapidă și simplă de așezare a roților în poziția de transfer, vom putea muta pivotul mobil de la o primă bază unde a efectuat deja irigarea la o a doua bază unde putem avea o altă cultură sau pur și simplu dublam suprafața a culturii în producţie.

Pivot mobil autonom

Acesta constă dintr-un pivot central în care turnul central fix este înlocuit de un cărucior cu două roți motrice de 14,9×24, ceea ce ne permite să ne deplasăm de la o bază la alta cu o mișcare frontală înainte, paralelă cu linia de ghidare.

Prin alinierea prealabilă a celor două roți ale căruciorului cu roțile turnurilor și prin amplasarea sistemului de ghidare a pivotului, ne permite să avansăm pivotul la a doua bază de irigare fără a suferi stres în structură, deoarece mașina se mișcă fără probleme. prin câmp.

Este ideal pentru pivoti lungi și grele.

Pivot mobil tractabil

În cazul parcelelor unde nu ne permit să mișcăm pivoții în paralel, ECCO are pivotul tractabil. În acest caz, unitatea de pivot centrală are 4 roți, care pot fi roți standard de 14,9×24 sau roți mai mici în funcție de design.

Unitățile de antrenare ale fiecărui turn au un kit tractabil, care constă din roți ce pot fi orientate și reductoare cu ambreiaj care permit eliberarea roților din angrenajul reductor și le lasă libere pentru a fi tractate. Este necesară o pregătire prealabilă, orientând roțile în direcția de tragere și eliberându-le din reductor, lăsându-le libere și capabile să fie tractate cu un tractor la schimbarea zonei de irigare.

GALERIE FOTO
Solicită o ofertă

Echipa noastră de ingineri împreună cu partenerii noștrii vă pot ajuta să proiectați un sistem complet de irigare care se potrivește activității dvs, de la sursa de apă, livrarea și aplicarea pe câmp.